Zo als de deze site regelmatig bezoekende hobbyist bekend is, heb ik het meest op met luidsprekerboxen. Desalniettemin is bijvoorbeeld een goede versterker een elementair begrip in de hifi-keten.

Ik persoonlijk heb wel buizenversterkers gehoord, ik heb geen komplete buizen-set gehad. Misschien heeft u tips en/of foto's. Ik heb zelf zeer goede ervaringen met Musical Fidelity.
Dat is als volgt gekomen:

Ik had een Luxman LV117 geintregreerde versterker uit 1992 met een nieuwprijs destijds van 1360,-
(f2998,- )en een gewicht van 15,7 kilo. Geen kleine jongen dus en hij moest mijn Synthese 2 luidsprekers dan ook makkelijk kunnen aansturen. Ik kreeg er echter niet uit wat ik wilde: het laag was niet strak, boemerig, het hoog was dof en het geheel maakte een gesloten indruk. En dat terwijl mijn Syntheses er om bekend stonden een open geluid te hebben.

Luxman T107L

Luxman D107

Luxman LV117

Tot ik op zekere dag op een (let op) rommelmarkt (!) een Musical Fidelity B1 tegen kwam spelend en wel voor een prijs van 136,- (f300,-). Nou ben ik qua aankoop niet helemaal op mijn achterhoofd gevallen, dus ik belde met mijn GSM naar een bekende van mijn welke een heel arsenaal aan hifi-jaarboeken in zijn bezit heeft. De leeftijd en prijs van de verkoper (1994 en 1200,- (544,-) klopte niet helemaal (1988 en 1000,- (453,-), maar er stond wel bij dat deze versterker zeer goed getest was.

Een toevallig voorbij lopende mede hifi-hobbyist bleek bij navraag ook deze B1 in het bezit te hebben gehad, en hij trok mij over de streep.....