Welke 'merken' zijn er tot nu toe bekend van baggerluidsprekers:
Lineair Phase (naam lijkt veel op het top-product Phase Lineair), Acoustic Respons (naam komt waarschijnlijk van de topserie van Eltax: de serie 'Lineair Respons', Acoustic Audio (er beginnen veel topproducten met Acoustic), zoals 'Acoustic Research', Audio Lineair, en Static Admosphere.

Een iets andere groep vormt bijvoorbeeld
Marquant (worden ook in 'schuif die doos over de toonbank'-winkels verkocht, even als bijvoorbeeld op de markt in Beverwijk en Koda (zelfde verhaal als Marquant). Deze twee merken worden vaak anders verspreid en daarbij niet aangeduid als 'studioluidsprekers'

Het meeste bekend zijn echter wel de laatste 'merken':
Omni Audio en Dynalab.

Deze speakers worden verkocht rechtstreeks uit bestelbusjes met een mooie smoes. Leken in de hifi gaan apetrots naar huis met een stel zwaar inferieure speakers waar ze een prijs voor hebben betaald van zeker 4 maal de feitelijke waarde.

Ondanks dat mensen ook maar mensen zijn begrijp ik dit niet goed. Zoals ik reeds in een brief naar een speciale Omni Audio site schreef: ik zie mij geen spullen voor hoge bedragen op straat kopen waar ik dus totaal geen verstand van heb, laten we zeggen bijvoorbeeld 'zilveren' bestek.


voor de meeste hobbyisten moet deze advertentie wel enigszins bekend voorkomen: exorbitant hoge bedragen voor speakers die toch niet meer dan 95,- (f200,-) per paar mogen kosten.

de meeste 'Acoustic Audio' speakers zijn waarschijnlijk opgegaan in één of andere open haard, toch bewijst deze advertentie in de 'Brabantse Vondst' van 5 augustus 1999 dat de speaker 'is still alive' (overigens: nog te duur maar in de prijs is rekening gehouden met de 'kwaliteit')

Er moet toch zeker bij de grootste naïeveling een lampje gaan branden als je 'wild' op straat een 'wereldkoopje' wordt aangeboden. Deze mensen raad ik aan niet naar bijvoorbeeld Antwerpen te gaan, omdat ze dan waarschijnlijk met een stel 'gouden' kettingen van een bekend merk thuis komen. Ook ben ik bang dat deze mensen ten lijve het 'balletje balletje' hebben mee gemaakt.

Ik hoop dat de slachtoffers die dit bovenstaande lezen zich niet al te beledigd voelen. Voel u zich echter niet dom, want mensen van allerlei slag zijn opgelicht. Zelf ben ik een afgestudeerde HTS-er in de werktuigbouw tegen gekomen die een stel 'Acoustic Audio' speakers overgenomen had voor precies f1000,-.