Zoals een oplettende lezer van mijn website zal opvallen is deze kop 'baggerluidsprekers' niet geschreven met aan het begin een hoofdletter. Dat heeft zijn redenen, want dit is een treurig verhaal. Het verhaal over duizenden, en misschien wel tienduizenden Nederlanders, Engelsen, Belgen, Duitsers en andere Europeanen die gevallen zijn voor de grootste 'grap' van de gehele hifi-wereld.

Niet is het alleen een drama voor degenen die een stel 'baggerluidsprekers' hebben aangeschaft. Ook voor ondergetekende, als zijnde niet helemaal een leek, heeft het nadelen. Zo verkocht ik Liberty luidsprekers. Deze benaming zal velen onbekend in de oren liggen, evenals waarschijnlijk de gebruikte 'Vifa' units. Mensen die 'de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt', zullen mijn uitermate goede luidsprekers op één hoop gooien met baggerluidsprekers.

ook in het Duitse hifi-blad 'Audio': ruim aandacht voor bijvoorbeeld de 'Omni Audio' 'boxen'

Voor zo'n 5 jaar reeds wordt onder andere Nederland overspoeld met baggerluidsprekers met veelzeggende namen. Als ik u een rijtje geef met 'baggerluidsprekers, dan gaat er in veel gevallen wel een lichtje op.