'Audiofriends'over Aircom luidspreker kabel:

Ik heb met veel plezier door je zeer uitgebreide web site gebladerd.
Ik heb in veel zaken mijn eigen bescheiden mening teruggevonden.
Vooral het hoofdstukje over kabels heeft mij weer eens doen inzien dat ik niet de enige ben die zich hierover kan verbazen. Het is schandalig hoeveel sommige zaken voor een paar stukjes koperdraad (sorry maar het is nu eenmaal zo) durven vragen. Het sterkste dat ik hiermee heb meegemaakt was in een winkel in Leuven (Belgie) waar de ijverige verkoper luidsprekerkabels probeerde te verkopen van (hou u vast) f. 4500 voor 2 maal drie meter. Toen ik hem vroeg waarom deze nu werkelijk zoveel beter waren dan een kabel van pakweg 4mm2 begon hij een verhaal op te hangen over impedanties en reflecties (hij had waarschijnlijk ooit eens iets over dit onderwerp gehoord in verband met versterkers die in de buurt van 20 Gigahertz werken, niet echt het audio bereik zullen we maar zeggen)
Nu is mijn achtergrond HTS elektronica (Utrecht) en heb ik 8 jaar ervaring in test- en meetapparatuur (Hewlett-Packard). Eerlijk gezegd wist ik niet of ik op dat moment moest huilen of lachen. Ik ben maar weggegaan.

(Jan van G.)

>Ik heb de Aircomkabel volgens jouw aanwijzingen geïnstalleerd.
Het resultaat is prachtig: het geluid is veel sterker aanwezig en glashelder.

(Fred L.)

>Het staat zelfs op de kabel gedrukt, maar maakt ook niet uit want ik heb het gekocht een klinkt echt te gek! Alles is veel helderder (is dat goed nl?)
Maar je weet vast wat ik bedoel.

(Wouter H. over Aircom Plus)

>Dag Fred,
Ik dacht je zal mogelijk geïnteresseerd zijn in mijn bevinden over de Aircom Plus kabel t.b.v. speakers en interlink.
Het geval was dat ik van Johan (Acoustique, Enschede) een MIT-2 kabel (speakers en interlink, totale verkoopwaarde: Hfl. 1300,=) heb meegekregen om deze eens te beluisteren. Op dat moment was ik me er nog niet van bewust dat die "prijzige kabel", waar jij
het over had, de MIT-kabel betrof. Mijn (voorlopige) conclusie luidt dat de Aircom Plus kabels inderdaad zorgdragen voor een
duidelijk betere laagweergave. Ik moet mezelf nog even de tijd gunnen om meer vergaande conclusies te kunnen trekken.

(Atto B.)