De Ixos banaanpluggen hebben mij voorkeur. Ze zijn groter, dikker en sterker. Ze kunnen evt. met twee schroeven worden aangedraaid. Ik zal u de door mij aangeraden mogelijkheden voorstellen:

Ixos banaanstekkers. (2,- per stuk / te koop bij alle RAF, Stafhorst en Fokko Dijkstra filialen).
Prima banaanstekkers, ze zijn zo wel te solderen als vast te schroeven. Ze zitten goed stevig, en ze maken goed contact. Er zijn gevallen bekend dat de stekker breekt, maar ik heb dit zelf nog niet mee gemaakt.

Zeer robuuste Ixos 207 spade. (15,75 per 4 stuks / te koop bij alle RAF, Stafhorst en Fokko Dijkstra filialen).  De spade is van dik materiaal gemaakt (ruim 2 mm.) en de vergulding is flink hard en goed krasbestendig. De kabel kan ook d.m.v. twee schroeven worden vast gezet. Belangrijke maten: A: 8 mm. B: 10 mm.

Prima Audioquest spade (3 per stuk/ te koop bij Audioquest dealer (bel evt. Marantz Europe tel. 040-2507836). Vergulding minder hard. Minder robuust (1 mm. dik koper), maar dat heeft ook zijn voordelen. Deze spade kunt u goed gebruiken, als u van plan bent voorlopig deze kabel te laten zitten, en niet vaak verwisseld. De spade is te buigen, en kan daardoor ook op verzonken terminals worden aan gesloten. Belangrijke maten: C: 6,5 mm. D: 5,5 mm. Ik zelf heb de nokjes bij D weg gevijld. Het contactoppervlak wordt dan niet beschadigd, dus dit geeft geen problemen. De onstaande sleuf kan makkelijk tot 7 mm. worden uit gevijld. Heeft u geen klein vijltje, neem dan een plat stuk ijzer (bijv. spatel) en sla hier een middelgrof schuurpapiertje om heen. U kunt ook simpelweg de spade iets uit elkaar drukken. U mag niet te ver buigen, want dan breekt de spade.

Mocht u bijv. twee luidsprekers willen vergelijken, dan kunt u ook altijd op links getoonde wijze een banaanstekker monteren. U draait de spade dan vast tussen schroef en plug.