Welke aansluitingen?
Er zijn diverse aansluitingen mogelijk op uw Aircom Plus kabel. De type aansluitingen zijn onder te verdelen in:

A. koperdraad kaal in terminal van luidspreker en versterker. B banaanpluggen. C pen aansluiting. D spades (ook vorkjes genoemd).

A. Dit is alleen het beste als u niet te veel geld wilt uit geven, of zilverdraad gebruikt. Zilver oxideert ook, maar het oxidehuidje geleid zelfs beter dan zilver zelf. Als koper oxideert (en dat doet het) dan wordt de geleiding slechter.

B. Dit is het beste als u regelmatig van luidsprekers, versterker of kabel verwisselt. Banaanpluggen zijn makkelijk, maar maakt slechts een paar punt contactjes. Bovendien is de weg van plug naar kabel, ook als is hij gesoldeerd meestal niet zonder een extra overgang met weer een puntcontact.

C. Dit is slechts van belang als de terminal alleen kleine diameters kan hebben. Er wordt een oxidevrije pen op de kabel gesoldeerd.

D. Dit is naar mijn mening de beste aansluiting. De vork maakt over een groot oppervlak contact. Tussen de terminal en het draad zitten geen punt contacten. De spade kan goed vast gedraaid worden. TIP: als je de spade vast zet met de moer, draai eerst de moer handvast, en draai dan de spade, met moer nog iets verder. Dit zorgt voor een zeer goed verbinding. Bij zachte vorkjes bestaat wel de kans dat de vergulding bekrast wordt.

In dit ontwerp ga ik dan ook uit van een aansluiting met vorkjes op zo wel uw versterker als op uw luidspreker. Ook behandel ik de banaanplug, daar niet alle terminals van luidsprekers en versterkers een spade gemonteerd kan worden.