De Tannoy 'Little Red Monitor' staat ook wel bekend als type SRM12B. Deze speakers werd veel als studiomonitor gebruikt. Nu pretenderen dit wel meer firma's, maar Tannoy is een echte oud gediende. Deze Dual-Concentric speaker kan werkelijk ongelooflijk hard en onvervormd spelen.

Ik zelf heb deze speaker ook gehad. De speakers klinkt heel direkt, zuiver, helder en analytisch in het hoog en midden. Laag is strak en snel maar naar mijn smaak voor gebruik als huiskamerluidspreker niet laag genoeg.

De SRM12B hebben een harde ophanging voor veel vermogen. Daarmee leveren ze tegen de speaker in de zelfde uitvoering met rubber rand wel in wat laag betreft.

De SRM12B is ongeveer tussen 1979 en 1987 in de zelfde uitvoering gebouwd. In jaarboek 1982 staat hij voor f1299,- per stuk en in 1986/87 voor f1799,- per stuk .

Wat zijn deze speakers dan nog waard? Mijn leus 'kwaliteit blijft zijn waarde behouden' is ook hier weer van toepassing. U betaald voor deze SRM12B in slechte staat 425,- tot  600,- in uitmuntende staat. Gerekend van af 1979: u krijgt meer als de helft terug voor uw 20 jaar oude speakers!

Tannoy's dual concentric bestaat al van af 1952. Tannoy is daar mee de eerste fabrikant die daadwerkelijk twee luidsprekers in één bouwt. Velen zijn hun na gegaan, o.a. Kef met 'Uni-Q', Cabasse en Thiel met hun mooie high end speakers.