Huh? Een 'ELP' laser draaitafel! De plaat wordt met 5 lasers af getast. De laser heeft een contactoppervlak 2 micrometer en daarmee 5 maal kleiner dan een naald. Door diverse instelmogelijkheden is het mogelijk de groef af te tasten op plaatsen waar deze nog niet door een naald beschadigd is! De laser draaitafel kan een MM-phono of line signaal af geven. Er zijn drie verschillende types: de LT-1LA (speelt 7", 10"en 12" af, 30-50 o/min.), de LT-1XA (idem plus 60-90 o/min.), en de LT-IIXA (idem plus 8", 9"en 11").

De prijs is die van een top draaitafel: 13:000,- Ik vraag mij ook af of dit model verder komt dan in een museum. De kostprijs is voor echte fanaten, en deze zal eerder een schitterende draaitafel kopen dan weer een digitaal product.Kijk voor meer info op www.best-digital-media.de.

Met een beetje geluk heb je voor dat geld ook deze Thorens draaitafel, die puur voor demonstratie werd gebruikt. Thorens bestaat helaas niet meer. Maar ja, zo'n draaitafel blijft mooi en wordt aleen maar meer uniek.