Links de 'Troubadour'. Een breedbandunits met daarachter een hoorn. Een 2x6 Watt buizentrapje kan wonderen doen bij het rendement van 104 dB/W/M. van deze speakers. Het formaat is 126cm.x27,7cm.x44cm. (HxBxD). Het gewicht is 45 kilo per kant.

Ik zelf vond de speaker niet echt mooi klinken. Doch voor een breedbandspeaker zeker niet slecht, en met een mooi midden.

Rechts de 'Amaze', de benjamin van de serie.


Hier (links) zie je de Essence breedband speakertjes (ca. 3500 per paar) op een 47 Labratory installatie. Dit was wel het meest verfrissende geluid van de show, ook hier ontbreekt weer het laatste beetje hoog, en de bas is ook beperkt, maar daar gaat het niet om bij deze kleine speakers, ze slagen er wel in om onzettend lekker te klinken, snel, helder, fris, alternatieve high-end zullen we maar zeggen.

De ontwerper van de breedband speakerunit, Ted Jordan was ook aanwezig en is zwaar onder de indruk. De Essence zelf is ontworpen door Sead Lejlic uit Sarajevo, een heel aardige man die ook de Europese importeur is van 47 Labratory.

(door gastschrijver Void)

Deze Opera Audio type 'Unicor' vond ik deze uitvoering lelijk. Ook de bijbehorende man was niet vriendelijk: we mochten niet fotograferen zonder toestemming. Nu ja, dan maar eerst vragen. Deze speakers hebben een rendement van 102dB. Het formaat is 117cm.x47cm.x35cm. De gebruikte unit is van AER