We liepen in een niet al te drukke kamer en waren blij verrast door het geluid uit een stel kleine speakers. Ik zei nog tegen één van mijn metgezellen 'die zullen best wel duur zijn'. Navraag deed mij de vraag herhalen. Deze speakers (rechte foto), gemaakt van een soort kunstmatig steen, kosten 550 Euro per stuk. Gezien het geluid, en de exclusiviteit zeker niet te duur. De speakers hebben een formaat van 29x15,5x30cm. en wegen 15 kilo per stuk. De bijbehorende stands kosten 250 Euro per stel.

Ik heb mijn audiofiele cd van Cristian McBride 'Getting Into It' er op gedraaid, en het klonk erg goed. Ik heb een tijdje met de ontwerper Berd Vroemen gesproken. Het is een gedreven oud ingenieur die in eerste instantie de speakers als hobby had. Na veel vraag is hij zich specialiseren.

Links het topmodel, de Vroemen 'La Frizzante'. Deze speakers, formaat 110x19x28cm., en een gewicht van 65 kilo per stuk, mogen 1900 Euro per stuk kosten.

Ik wil zeker eens bij hem uitgebreid komen luisteren. Hij schijnt ongeveer 200 km. van af Utrecht te wonen met zijn bedrijf.
Kijk voor meer info op www.vroemen.de.