Bekend klassiek cassettedeck Nakamichi 482 door Henk Schenk

In deze rubriek mails, tips, en foto's van 'Audiofriends'.
Alle gepubliceerde items zijn met medeweten van de originele schrijver.

Er is bijna geen beter voorbeeld van een nog steeds gewild cassettedeck dan de Nakamichi 480. Naast de 600, met de typische wigvorm van de kast, is de Nakamichi 480 wellicht het bekendste cassettedeck bij de HiFi liefhebbers die oud genoeg zijn om zich de hoogtijdagen van de compact cassette te herinneren. Ik bespreek hier echter de duurdere broer, de 482 driekopsuitvoering, want recentelijk kreeg ik daarvan een exemplaar in handen.

Een exemplaar met een mankement, dat wel !
De vorige eigenaar meldde dat het oude apparaat na jaren rust weer eens in gebruik werd genomen en dat de normale werking uitbleef. Na wat inspuiten met olie wilde het klassieke deck wel weer werken, maar met een dof geluid. Na overleg kreeg ik het exemplaar ter beschikking, verzonden via de post. Bij aankomst in Rotterdam bleek de doos door tante post erg ruw te zijn behandeld en was lichte schade aan het uiterlijk van het klassieke apparaat ontstaan.
Zo was bijvoorbeeld het front op één van de hoeken verbogen. Intern had het vervoer ook wat sporen achtergelaten, één van de 4 ophangpunten van het loopwerk was afgebroken waardoor het loopwerk scheef in de kast hing..

eXTReMe Tracker