Profiel Henk Schenk

Sinds jaren verzamel ik cassette decks van dit merk omdat ik in mijn jeugd de audio apparatuur liefde heb opgepakt via het toen nog sterk in opkomst zijnde medium Compact Cassette. Tijdens mijn studiejaren heb ik mijn eerste Nakamichi recorder aangeschaft (581, toen een rib uit het lijf van een student) en ik ben sindsdien het merk trouw gebleven.

Omdat ik door de jaren heel veel cassette bandjes heb opgenomen heb ik ook een Revox cassette deck aangeschaft. Ik ben maar gedeeltelijk tevreden geweest over de Revox en dus moest er een Nak komen. Ik kreeg voor weinig geld een antiek 600 deck aangeboden, dat kon ik niet laten staan, etc. etc.

De klassieke apparaten maak ik mechanisch weer gangbaar en uiterlijk weer tip top. Elektronisch is er vaak niet veel mee mis en het afregelen gaat vaak ook probleemloos.

Als er wel iets moest worden hersteld in de elektronica bracht ik de apparaten weg bij Transtec's Tom van der Hoff, de Nak Wizz van Nederland en bekend tot buiten Nederland. Helaas wordt bij Transtec sinds 2004 geen ondersteuning meer geboden voor de oude apparatuur van Nakamichi. We zijn daardoor aangewezen op de hobbyisten of goedwillende technische bureaus.

De verzameling heet bij mijn kennissen inmiddels: het Nakamichi Museum. De hobbykamer biedt dan ook een sterk merkgericht beeld. Vanuit de hobby heb ik een aantal erg aardige mede verzamelaars leren kennen, waarmee ik gegevens, kennis en soms apparaten uitwissel.

Voor vragen en herstel tips wil ik mijn email adres ter beschikking stellen. Ik verwacht niet dagelijks vele berichten en doe mijn best om alles te beantwoorden. Eventueel in Rotterdam brengen van apparatuur ter reparatie is bespreekbaar in tweede instantie.


Als tegenprestatie vraag ik of een apparaat aan mij  wordt gedoneerd mocht het repareren niet lukken of het apparaat later alsnog worden afgeschreven. Wellicht kan ik er iets van defecte exemplaren gebruiken voor anderen. Donaties van defecte exemplaren waarvoor u geen reparatie meer wenst zijn om dezelfde reden ook welkom.


Hou de Naks in stand...

Email: Henk Schenk