13) En nu de lucht in:

Sluit de
Air-force one aan tussen uw componenten en…… er is teleurstelling. Tenminste dat was er bij mij. Daar gaat weer een goed idee dacht ik. Er was inderdaad meer detail, er was meer laag vermogen, maar er was geen muzikaliteit!
De "oude" interlink maar weer teruggestoken en ondervonden dat het echt waar was. Ik was in staat om het hele project uit het raam te gooien totdat me de term "inspelen" inviel.
Ik moet zeggen dat ik erg sceptisch was over dit veelbesproken onderwerp. Ik ben daar nu een heel stuk minder sceptisch over. En nog ben ik er niet zeker van of de veranderingen in de kabel zitten of in mijn hoofd!

Psycho-akoestiek is een vreemd fenomeen. Sinds mijn interesse in serieuze Hifi merk ik ook meer details op in muziek op mijn oude cassettebandjes in mijn Walkman. Niet dat daar meer detail dan voorheen inzit natuurlijk, maar je wordt getraind in het horen (of tenminste opmerken) van dingen, zelfs als je niet echt bewust luistert.

Dus was de verbetering na een paar dagen "inspelen" werkelijkheid of was de wens de vader van de gedachte? En zijn een paar dagen inspelen genoeg? Nee dat is het niet!
De indruk van de kwaliteit van de muziek werd met elke week spelen beter. Dit betekent ofwel dat ik gewend raak aan het nieuwe geluid, of dat het inderdaad beter klinkt. Of is het wellicht het "zelf bedacht" effect dat hier meespeelt?

Feit is wel dat ik geen enkel Doe Het Zelf interlink project heb gevonden op het internet waarover de bedenker achteraf concludeerde dat zijn probeersel onzin was of dat niet geweldig klonk.
Wat er ook waar of onwaar is, ik ben perfect gelukkig met mijn "
Air-force one"!

14) Reacties gevraagd:

Alle reacties op dit artikel graag naar:

ghcdas@hetnet.nl