Een bijkomende voordeel van de twee lengtes aluminium die we kopen, dat
deze standaard 1 of 2 meter zijn, precies voldoende voor 3 of 6 lp's. U hoeft de aluminium strippen niet te zagen (kan wel op speciale maat).

 1. Koop de benodigde onderdelen. Kijk goed of de aluminium profielen recht zijn. Ontbraam de zijkanten van de aluminium delen met een klein fijn vijltje of een schuurpapier.

 2. Boor de gaten goed verdeeld in de hoeklijn.(bij  een 1 meter Langelijst adviseer ik voor de gaten vanaf de zijkant gemeten: 40mm. gat 1 - 230mm. - gat 2 - 230mm. gat 3 - 230mm. gat 4 - 230mm. gat 5.). Leg de hoeklijn bijv. op een oud stuk keukenplaat, en teken van te voren goed af. Pas op: ondanks de kleine boor, aluminium 'hapt' snel (boor slaat dan vast). De gaten dienen 10mm. uit de rechte kant geboord te worden.(zie figuur onder). Uiteraard meet u de gaten vanuit het middelpunt van een gat. Voorzichtig de boor in het materiaal drukken.

  Ik heb de gaten 4mm. geboord, en daarna gepopnageld met een
  popnageltang. Ik ga hier er bij van uit dat u de popnageltang niet heeft.

 3. Ontbraam de gaten aan de andere zijde door de grotere boor (Ø7 - 10mm.) er met de hand voorzichtig in rond te draaien.

 4. Leg de tafellijst onder de hoeklijn, en boor de gaten door beide
  onderdelen heen. Tip: nadat u één gat geboord heeft, zet u beide profielen vast met een bout en schroef, zodat ze niet onderling meer verschuiven. Door het zachte materiaal kan het zijn dat het gezamenlijke gat door de onderdelen iets groter wordt.

 5. Ontbraam de gaten aan de andere zijde van de tafellijst door de grotere boor (Ø7 - 10mm.) er met de hand voorzichtig in rond te draaien.

 6. Boor 3 gaten van Ø4,5mm. in de andere zijde van de hoeklijn.
  (bij  een 1 meter Langelijst adviseer ik voor de gaten vanaf de zijkant gemeten: 40mm. gat 1 - mm. - gat 2 - 460mm. gat 3 - 460mm.). Deze 3 gaten dienen 10mm. vanaf de bovenkant geboord te worden (zie fig. onder)

 1. Monteer de tafellijst op de hoeklijn met de 4mm. bolkop.Gebruik de sluitring onder de moer.
 2. Monteer de Langelijst op de muur. Let goed op dat u de lijst zo plaatst dat de artikelen die u er op wilt zetten wel goed passen (en niet bijv. tegen een schakelaar aankomen. Gebruik een waterpas.