Krassen op display weg voor
39 Euro cent.

Het kan erg vervelend zijn als er ondanks uw voorzichtigheid, iemand met een ring, horloge of via een ander ongelukje een kras op plek heeft gemaakt op een kunststof display van uw apparatuur.

Erg vervelend, maar niet onherstelbaar. Dat zal ik u aan de hand van de volgende beschrijving duidelijk maken. Vòòr u begint één duidelijke waarschuwing: druk bij de volgende handelingen niet te hard op uw display of kap!

Niet alleen kan er een scheur ontstaan, sommige displays zitten slechts aan beide kanten gelijmd, en u zou deze dus naar binnen kunnen drukken, of de bevestiging kunnen doen afbreken. Kijk dus goed of bijvoorbeeld de display doorbuigt of onstabiel aan de zijkanten vast zit! Alles hier op eigen risico.

Wat hebben we nodig:

  • geduld
  • Cif, Zip, Pif of ander surrogaat vloeibaar schuurmiddel uit de keuken
  • koffiefilterzakjes (de ongebleekte licht bruine)(ca. 39 Euro cent bij Aldi)
  • Kontakt contactspray of liever Valma cockpitspray type hoogglans

Natuurlijk koopt u de filterzakje in de juiste maat van uw koffiezetapparaat, en zo beginnen we na een bakkie (Aldi heeft ook goede koffie) met het project.

1. Zet het apparaat dusdanig dat u door de lichtinval goed de krassen kunt zien. Als voorbeeld heb ik mij van te voren met een schuursponsje uitgeleefd op dit defecte apparaat. Links heb ik de krasplek nog wat groter gemaakt.